Stedentrip 

Tijdens een stedentrip reis je van stad naar stad. Je bekijkt de architectuur, maakt kennis met de cultuur en het plaatselijke eten en drinken en ontdekt hoe het nachtleven er daar aan toegaat. Echter is de vraag welke steden leuk zijn om tijdens deze reis te bezoeken en in welk land kun je de beste stedentrip maken?

In welke landen kun je een leuke stedentrip maken?
Er zijn in deze wereld veel landen met veel mooie steden. Je kunt ervoor kiezen je hele vakantie in een stad door te brengen, maar als je op deze manier alle mooie steden wilt bezoeken, ben je heel erg lang bezig. Je kunt om deze reden ook een land kiezen dat je beter wilt leren kennen en hier een stedentrip organiseren voor jezelf. Denk hierbij aan landen als Frankrijk, Spanje, Italië maar ook Duitsland. Deze landen zijn groot en herbergen een groot aantal mooie steden onder hun vlag. Natuurlijk kun je ook verder weg en je stedentrip maken in de Verenigde Staten of (een land in) Azië.

Grensoverschrijdende stedentrip
Wil je eigenlijk meer dan één land zien of ben je bang dat één land niet genoeg is om een complete stedentrip te maken, dan kun je natuurlijk ook van land naar land reizen. Zo kun je tijdens zo’n reis kiezen voor steden als Praag, St. Petersburg, Warschau, Stockholm, Oslo, enzovoorts. Je kunt hierbij gebruik maken van een reeds geplande reis of je kunt zelf je reis in elkaar zetten.

Stedentrip in eigen land
Wil je liever niet zover weg of zou je wel eens willen weten wat Nederland te bieden heeft, dan kun je ook een stedentrip maken in eigen land. Nederland heeft ook mooie steden, waaronder Amsterdam en Maastricht, maar ook Den Haag, Leeuwarden, Utrecht en Breda zijn mooie steden om eens te bezoeken. Zo ontdek je dat ook alle steden in Nederland hun eigen specialiteiten hebben wat betreft lekkere hapjes en dat ze niet enkel in het buitenland weten wat mooie architectuur is. Je kunt musea bezoeken, genieten van het nachtleven, lekker winkelen en op zoek gaan naar de echte specialiteiten die de steden te bieden hebben. Kortom, je hoeft niet altijd ver weg te gaan voor een stedentrip.