Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje, en van de Gymnesiae. er wonen circa 846.000 mensen op het eiland en de hoofdstad is Palma de Mallorca. De spreektalen op het eiland zijn Spaans en Catalaans. De naam Mallorca komt van de Grieken, die noemden het eiland naar Heracles Meliorcas.

Toerisme

Mallorca Airport is de verbinding naar de kust van mallorca de bezoekers zijn voornamelijk Duitsers, Britten en Nederlanders. De meest bekende en bezochte badplaatsen vind je voornamelijk aan het zuiden van het eiland. Aan het strand van Playa de Palma bevindt je, je in het middelpunt van de reeks badplaatsen. Playa de Mallorca grenst aan de stad Palma de Mallorca. Onder de jongeren in Nederland is vooral El Arenal bekend, hier is in de zomer het overgrote gedeelte dan ook gevuld met Nederlanders en Duitsers. In de rest van de steden komen eigenlijk nauwelijks Nederlanders. El Arenal ligt hemelsbreed 16 kilometer van de hoofdstad af. Het is dus leuk als je met je vrienden op vakantie bent een keertje daar heen te gaan. Ook ligt El Arenal tegen Playa de Palma aan, daartussen loopt wel een drukke provinciale weg waar regelmatig files staan. Om uit te gaan met je vrienden kan je ook gewoon in El Arenal blijven! Het biedt net zoals de omliggende steden een breed assortiment aan qua clubs, kroegen en dergelijke.

Als je bijvoorbeeld een avondje geen zin hebt in het drukke nachtleven kan je ook langs de boulevard voor leuke kraampjes, gezellige eettentjes en dat soort gelegenheden. In het centrum van het stadje is het over het algemeen ook redelijk rustig wat jongeren betreft. Als je naar de boulevard gaat, kan je vertrouwen op de internationale en vertrouwde gerechten en maaltijden, des te meer je richting het centrum gaat, des te meer je van de overheerlijke Spaanse keuken proeft! Langs de boulevard kom je vaak bekende Nederlandse gerechten tegen, zoals een kroket of friet. Verder zitten er ook veel grill- en fastfoodrestaurantjes langs de boulevard.